Miki Manojlović i Aleksandar Vučić
Miki Manojlović i Aleksandar Vučić

Popularni glumac se osvrnuo na poziv da postane ministar kulture.

Predrag Miki Manojlović je u novom intervjuu za Kurir potvrdio da mu je nuđena pozicija ministra kulture, ali je naveo da mu to mesto nije nudio predsednik Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

„Da bih prihvatio tako nešto, morao bih da imam kart blanš. Znate šta to znači – sva prava. Nismo došlo do te priče. Budala sam. Kad uđem u nešto, idem do kraja i srcem. Po pisanju vaših kolega, mnogo puta sam bio ministar kulture i ambasador. Muka mi je od tih nagađanja. Nisam rekao ko mi je nudio. Svi misle da je Vučić, a nije“, rekao je on.

Na pitanje ko mu je nudio, Manojlović nije želeo da odgovori.

„To je starija priča nego prezent.“

Podsetimo, glumac je gostujući u emisiji „Persona non grata“ na televiziji N1 u aprilu prošle godine uporedio Vučića sa nekadašnjim predsednikom Francuske, Šarlom de Golom.

Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

„Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol“, rekao je Manojlović tada.

Predsednik Srbije je nakon toga istakao da je Manojlović „najveći živi glumac u Srbiji“.

„Ponosan na to što je taj čovek govorio slobodno i iz svoje glave i što niste mogli čak ni medijski bezobzirnim pristupom da mu promenite stav. Nisam ja veliki lider, samo sam štitio interese Srbije. Toliko same se grčevito borio za njih, da vi ne možete da verujete koliko energije uzima meni i mom timu samo priprema jednog sastanka sa američkim senatorima. Iza pokrivalice i saopštenja su sati i sati borbe za zemlju i stav zemlje. I zato sam ponosan kada neko poput Mikija Manojlovića ima reči hvale. Njemu beskrajno hvala na hrabrosti, jer je znao sa čime će biti suočen“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Miki Manojlović: Ako bih ušao u politku, verovatno bih bio predsednik države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare