Foto:Ivan Dinić/Nova S/Goran Srdanov/Nova.rs

"Ako to niko do sada nije smeo da izgovori javno ja moram, u ime svih nas koji smo bili opozicija i prošloj i sadašnjoj vlasti: zamolio bih Borisa Tadića, a i mnoge druge iz bivšeg režima, da se povuku iz politike. Uradili su sve što su mogli i rekli su sve što su imali, a nažalost bilo je više loših nego dobrih stvari. Da nije bilo njih ne bi bilo ni Vučića", rekao je lider pokreta Dveri Boško Obradović, reagujući na raniju izjavu bivšeg predsednika Srbije kako se "ne pobeđuje na izobrma pregovaračkom platformom, brojem pregovarača” ali ni jedinstvom ukoliko se do njega došlo ucenama i uslovljavanjem".

Pročitajte još...

„Vučić je reakcija gnevnog naroda na lošu Tadićevu vlast. SNS je samo do maksimuma i bolesti razradio koruptivni i pseudodemokratski politički sistem koji je formirala Tadićeva i pre toga DOS-ovska kriminalna vlast. U tom smislu, ne vidim šta Tadić uopšte više traži ili želi na srpskoj političkoj sceni, uz svo poštovanje“, rekao je Obradović.

On je kazao da bez obzira na ideološke i političke razlike, ne vidi zašto opozicija ne može da ima jedinstvenu platformu i zajednički pregovarački tim za budući dijalog sa vlašću.

„Neverovatno smo neozbiljni što to već nemamo i ne razumem kako nekome nametati ovako jednostavne stvari ako ih sam ne razume. Od presudnog značaja je da sprečimo da vlast od dijaloga napravi cirkus sa 50 učesnika i 15 platformi, a to možemo samo ako kompletna opozicija tamo pošalje samo dva ili tri zajednička pregovarača u ime svih nas (najbolje da to budu nestranački stručnjaci, jedan sa građansko-demokratskog i drugi sa nacionalno-demokratskog političkog pola) i tako pokvari plan vlasti koja onda mora da sedne i zaista pregovara. To nema veze sa brojem opozicionih kolona sa kojima treba izaći na vanredne izbore kada se izborimo za slobodne i poštene izborne uslove“, istakao je Obradović, dodajući da „bivši režim ima pravo da napravi svoju kolonu i ponudi, kako je rekao, povratak na staro.

„Ja mislim da to ne može da prođe. Lično smatram da nam treba nešto novo, ni bivši ni sadašnji režim, već promena kompletnog korumpiranog sistema koji ovde vlada više od 30 godina. Takođe sam mišljenja da treba učiti iz crnogorskog primera izlaska u tri opozicione ideološke kolone koje se međusobno ne napadaju i u zbiru mogu da pobede aktuelnu vlast, pre svega u Beogradu, uz veliku motivacionu kampanju za izlazak na izbore. Predstavnik bivšeg režima ne može da pobedi Vučića na predsedničkim izborima, čisto da napomenem, ako Boris Tadić ili neko drugi planira da se ponovo kandiduje. To može biti samo neko nov, nekompromitovan, ko nije bio na vlasti, dokazani patriota koji ima čvrst stav o očuvanja Кosova i Metohije u sastavu Srbije, oličenje borbe protiv kriminala i korupcije, i ko predstavlja jednu novu politiku u novom vremenu, koja donosi zaštitu porodice, domaće privrede i životne sredine“, zaključio je Obradović.

Podsetimo, bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, istakao je ranije danas da se na izborima “ne pobeđuje pregovaračkom platformom, ni brojem pregovarača” ali ni jedinstvom ukoliko se do njega došlo ucenama i uslovljavanjem. Tadić je rekao da je za pobedu potrebna politička ideja i iskustvo.

„Kad sam rekao da na izborima ne pobeđuju platforme i broj pregovarača, nisam mislio na nekoga konkretno, već na sve one koji mesecima postavljaju kao dominantnu tu temu i time više pospešuju borbu unutar opozicije, nego opozicionu borbu protiv ovog režima“, rekao je za Nova.rs bivši predsednik i lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić, dodajući da opozicija „tone kao Titanik“, a da se pojedini unutar nje bore za „mesto kapetana broda koji tone“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare