Boris Tadić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, istakao je da se na izborima “ne pobeđuje pregovaračkom platformom, ni brojem pregovarača” ali ni jedinstvom ukoliko se do njega došlo ucenama i uslovljavanjem. Kaže da je za pobedu potrebna politička ideja i iskustvo.

Pročitajte još...

On se na taj način osvrnuo na razgovore unutar stranaka koje se pripramaju za predstojeći dijalog s predstavnicima vlasti, odnosno na probleme opozicionara da usaglase zajedničku platformu i imena pregovarača.

“Ne pobeđuje se čak ni jedinstvom, ukoliko je ono zasnovano na ucenama i uslovljavanju. Za pobedu je potrebna politička ideja, iskustvo, jedinstvo, pre svega sa građanima i iznad svega hrabrost”, napisao je Tadić na društvenoj mreži Tviter.

Tadić je uz ovu poruku objavio i video svog jučerašnjeg gostovanja na televiziji N1, gde je, govoreći o međustranačkom dijalogu, naveo da je „jedna od najefemernijih stvari koliko će pregovarača biti“.

„Može da bude dva, četiri, ono što je važno je šta ti pregovarači zastupaju. Bitno je da se svi dogovorimo i o pregovaračima i o osnovnim akcentima, temama koje oni treba da zastupaju tokom procesa“, rekao je on.

Kako je naveo, “zakasnila je i opozicija sa unutrašnjim dijalogom, izradom platforme i usaglašavanjem platformi, ali se zakasnilo i sa učešćem međunarodnih pregovarača“.

“Sve može da se promeni ako postoji dobra volja. Da li će se to desiti videćemo na kraju ovog dijaloga koji treba da započne“, istakao je on za televiziju N1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar