Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Kad sam rekao da na izborima ne pobeđuju platforme i broj pregovarača, nisam mislio na nekoga konkretno, već na sve one koji mesecima postavljaju kao dominantnu tu temu i time više pospešuju borbu unutar opozicije, nego opozicionu borbu protiv ovog režima", rekao je za Nova.rs bivši predsednik i lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić.

Podsetimo, bivši predsednik Srbije  istakao je ranije danas da se na izborima “ne pobeđuje pregovaračkom platformom, ni brojem pregovarača” ali ni jedinstvom ukoliko se do njega došlo ucenama i uslovljavanjem. Tadić je rekao da je za pobedu potrebna politička ideja i iskustvo.

Govoreći o pomenutoj izjavi, on za naš portal kaže da su platforma i broj pregovarača tehnička pitanja kojima je dato previše prostora u medijima.

Pročitajte još...

„Time je stvorena još jedna veštačka tema za skretanje pažnje javnosti sa stvarnih problema i kreiranje utiska o nesposobnoj i razjedinjenoj opoziciji. To koristi samo Vučiću. Izbori se ne dobijaju platformama, ni našim međusobnim odnosima. Građane možemo da motivišemo samo jasnim političkim idejama i energijom, a ne opozicionim telenovelama. A inače, posebno je zanimljivo što baš oni koji najviše drže lekcije o potrebnom jedinstvu su isti oni koji odbijaju svaku saradnju i najstrastvenije plasiraju teme koje doprinose upravo raskolima u opoziciji“, ističe Tadić.

Na pitanje ko ucenama pokušava da ostvari jedinstvno unutar opozicije, Tadić je rekao da to čine „svi oni koji kreiraju veštačke linije podele unutar opozicije, poput one ko je izašao na izbore, a ko ih je bojktovao.

„To su svi oni koji traže izgovore da gotovo godinu dana ne sednu za zajednički sto. Ti izgovori su dostizali i neverovatan nivo apsurda i besmisla, poput onog da pojedine organizacije neće da učestvuju na razgovorima o sopstvenim platformoma zbog toga što im se ne sviđa način na koji im je upućen poziv. U alarmantnim i opasnim okolnostima u kojima se, pod ovom vlašću, urušavaju naša država i društvo, opozicija nema vremena za takve veštačke teme, sujete i nadmetanja na brodu koji tone“, rekao je Tadić, dodajući kako bi jedini uslov trebalo da da bude spremnost i doprinos borbi za smenu ovog, kako je istakao, pogubnog režima.

„Jedinstvo na osnovu pristajanja na štetne kompromise, besmislene uslove i ucene onih koji sami sebe proglašavaju bogovima opozicije, odnosno kapetanima Titanika, je jedinstvo koje vodi samo u još jedan poraz. Potrebno je, pre svega, jedinstvo sa građanima i konačno okretanje njihovim potrebama, a ne podešavanje opozicione borbe spram ličnim ambicija pojedinaca u trci za kormilom na Titaniku. Bitno je kakav je naš odnos prema građanima i njihovim problemima, a ne kakvi su nasi međusobni odnosi u opoziciji. Godinama je tom temom praktično blokirana politička uloga opozicije u Srbiji“, poručio je Tadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar