Boško Obradović Foto:BETAPHOTO/Press centar UNS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da prihvata poziv na razgovor o ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić, a da o Predlogu zakona o istopolnim zajednicama treba debatovati na Prvom programu Radio-televizije Srbije naredne nedelje.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da to može biti ili emisija „Upitnik“ u utorak ili „Četvrtkom u 9“.

PROČITAJTE JOŠ

Ministarka Čomić je nakon peticije „212 srpskih intelektualaca“, koji traže ;da se spreči donošenje zakona o istopolnim zajednicama, pozvala potpisnike apela na dijalog.

„Samo dijalogom o njihovim idejama možemo zajedno graditi kulturu ljudskih prava, vladavinu prava i kulturu kompromisa. Očekujemo pozitivan odgovor i dijalog u formatu koji potpisnici apela žele“, navela je Čomić za list Danas.Lider Dveri je ukazao danas da je najbolje da se taj dijalog odvija „pred očima svih gradjana Srbije“, za koje smatra da su neinformisani, jer pravno uredjivanje istopolnih zajednica „nije bilo deo predizbornog programa Srpske napredne stranke“.

Gordana Čomić Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

„Smatram da je ovaj poziv gospodje Čomić na dijalog na javnom medijskom servisu važan i veliki iskorak za srpsku demokratiju i nadam se da joj neće biti zabranjeno da u njemu učestvuje niti da će neko u poslednji čas zabraniti jednu takvu emisiju koja je nesumnjivo u funkciji otvaranja preko potrebnog društvenog dijaloga“, naveo je Obradović.

On je ocenio i da nakon tog dijaloga treba organizovati niz sličnih debatnih emisija na tu temu, na svim ostalim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, za koje je „takodje unapred prihvatio gostovanje“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar