Foto: Promo

Pokret Dveri zatražio je danas referendum o usvajanju Zakona o istopolnim zajednicama jer smatra da je u pitanju samo prvi korak ka legalizaciji homoseksualnih brakova i, u drugom koraku, usvajanju dece.

„Ovaj zakon znači da treba da prihvatimo novi sistem vrednosti koji nije imanentan srpskom tradicionalnom društvu koje počiva na prirodnoj porodici kao bračnoj zajednici muškarca i žene. Cilj zakona je da se smanji značaj tradicionalnih porodičnih vrednosti, da se promeni ustavna definicija braka i porodice, da se pošalje poruka kako porodica nije bitna, da brak nije bitan, iz čega proizilazi da rađanje dece nije bitno, da je to zastarelo, a da je moderno nešto sasvim drugo što predstavlja ideologija homoseksualizma“, smatraju Dveri.

Ta stranka je dodala da se tu ne radi o pitanju bilo čijih ugroženih prava već o promociji političke ideologije homoseksualizma.

„Ovaj zakon predstavlja probni balon za nešto što sledi iza toga, a to je zahtev za legalizacijom usvajanja dece od strane istopolnih partnera, što direktno ugrožava pravo deteta na rast i razvoj u prirodnoj porodici. Usvajanjem ovog zakona se uništava osnovna moralna vrednost porodice i društva“, dodaju Dveri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar