Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović navodi za Nova.rs da istopolne zajednice i partneri moraju da se izjednače u imovinskim, naslednim i drugim pravima u Srbiji. On kaže da SSP u svom programu ima zakonsko regulisanje istopolnih zajednica.

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić obelodanila je nedavno da je počeo rad na zakonu o istopolnim zajednicama i on bi do juna trebalo da se nađe u skupštinskoj proceduri.

Upitan da li bi podržao donošenje takvog zakona, Borko Stefanović kaže da njegova stranka u svom programu zakonsko regulisanje istopolnih zajednica.

„Mi podržavamo da se zakonom omoguće i regulišu već postojeći odnosi u našem društvu. Istopolne zajednice i partneri moraju da se izjednače u imovinskim, naslednim i drugim pravima u našoj zemlji“, navodi Stefanović.

On dodaje da SSP smatra „to pitanjem jednakosti pred zakonom i zaustavljanja loše prakse žmurenja društva“.

„Situacije u kojima naši sugrađani ne mogu da nasleđuju imovinu svojih partnera, ne mogu da budu deo jednakih prava i obaveza i ne mogu jedni druge da posećuju u bolnici, jesu one koje potvrđuju da bismo nastavili da budemo zemlja sa podzemnim pravilima i odnosima koji se neshvatljivo kriju od javnosti i to bez ugrožavanja bilo čijih drugih prava i položaja“, ističe Stefanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar