Boško Obradović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je danas, posle 12. sastanka Radne grupe za medjustranački dijalog bez posredovanja stranaca, da je prva verzija sporazuma koju je predložila vlast pokazala da je ona spremna da izađe u susret opoziciji, ali u manje bitnim pitanjima, dok ključna pitanja nisu dobro definisana.

„Pre svega mislim na slobodu medija koja se ne rešava ovim sporazumom, mislim na pritisak na birače posebno zaposlene u javnom sektoru, na funkcionersku kampanju i ono što je za nas najvažnije – kako ćemo kontrolisati kompletan predizborni i izborni proces“, rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije.

Istakao je da u ovoj verziji sporazuma nema predloženih promena u sastavu REM- a, niti u uredništvu javnih servisa ni u Republičkoj izbornoj komisiji u kojoj sada nema nikog iz opozicije.

Dodao je da je očigledno je da za vlast nije prihvatljivo razdvajanje izbora niti da odustane od toga da nosilac svih lista bude Aleksandar Vučić, jer kako je ocenio, „kad bi lista za Beograd nosila naziv „SNS Goran Vesić“ za nju niko ne bi glasao“.

Obradović je dodao će opozicija do ponedeljka podneti amandmane na ovu prvu verziju, jer nedostaje mnogo toga, pre svega odgovori medijskih kuća kako će unaprediti status opozicije u svom predlogu i da se nada se da će se u narednih 10 dana poboljšati prva verzija.

Insistiraće, kazao je, na obavezi medija da se čuje glas opozicije, da televizije kažu koliko će biti emisija u kojima će učestvovati opozicija, hoće li biti prisutni u Jutarnjem programu, Dnevniku, da li će gostovati sami kao vlast i moći na miru da predstave program.

Do sada su se televizije, kako je naveo Obradović, „pravile lude“ i on očekuje da ili REM počne da radi svoj posao, ili da se oformi posebno telo koje će pratiti predizbornu kampanju u medijima.

BONUS VIDEO Nesvakidašnja kontrola izbora u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar