Pregovori vlasti i opozicije Milica Djurdjevic Zavetnica, Aleksandar Seselj, Zika Gojkovic
Milica Đurđević, Aleksandar Šešelj, Žika Gojković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U predlogu sporazuma o izbornim uslovima u dijalogu vlasti i opozicije bez posredovanja stranaca navodi se da će izbori biti održani 3. aprila, saznaje portal Nova.rs.

Predstavnici opozicije koji učestvuju u ovom dijalogu dobili su predlog sporazuma. U njemu je navedeno da će 3. aprila biti održani predsednički, beogradski i vanredni parlamentarni izbori.

Tanjug je preneo da u tom dokumentu piše da cenzus ostaje tri odsto, dok se broj potpisa za stranke nacionalnih manjina smanjuje sa 10.000 na 5.000.

Naš izvor navodi da se o sporazumu trenutno diskutuje, da bi mogao da pretrpi određene izmene i da je plan da u sredu na stolu bude finalna verzija.

Sastanak vlasti i opozicije je u toku.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić je ranije najavio da će na ovom sastanku biti predstavljeno šta je vlast prihvatila od opozicionih predloga za poboljšanje izbornih uslova.

Osim Dačića, tom skupu prisustvuju i Vladimir Orlić iz SNS, socijalista i generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović, lider Dveri Boško Obradović, Aleksandar Šešelj iz SRS, Saša Radulović, predsednik DJB, Milica Đurđević, predsednika pokreta Zavetnici…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (9)