Boško Obradović Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je njegova stranka izložena sudskom progonu, jer više od 30 članova ima razne prekršajne i krivične sudske postupke zbog učešća na protestima i raznim drugim opozicionim političkim akcijama, saopšteno je danas iz te stranke.

Kako su na konferenciji za novinare u Čačku naveli predstavnici Dveri, samo u ovom gradu, zbog učešća u prošlogodišnjem protestu protiv zaključavanja građana, policijskog časa i vanrednog stanja, kažnjeno je 12 bivših odbornika, članova i pristalica Srpskog pokreta Dveri u ukupnoj vrednosti od 310.000 dinara.

„Lično sam nedavno kažnjen sa 70.000 dinara zbog organizacije prošlogodišnjeg protesta ispred Predsedništva Srbije, a u toku je i krivični postupak protiv mene i nekoliko članova najvišeg rukovodstva Dveri, kao i protiv predsednika našeg Političkog saveta“, istakao je Obradović i pitao koliko drugih opozicionih političkih organizacija danas trpi takav progon.

Lider Dveri je poručio da je ponosan na Čačane, jer se njihov grad tada upisao na mapu retkih gradova u Evropi koji su se suprotstavili novom totalitarizmu i kršenju ljudskih prava pod izgovorom pandemije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar