Boško Obradović, Srđan Škoro, Srdja Škoro, promocija knjige
Boško Obradović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas u Aranđelovcu da je Srbiji, posle tri decenija od obnove višestranačja, neophodna promena kompletnog sistema.

Obradović je rekao da su se vlasti u Srbiji prethodnih 30 godina menjale „ali da je korumpirani sistem uvek ostajao isti“, saopštile su Dveri.

On je rekao da je nakon promene vlasti, neophodna promena kompletnog sistema i da to znači da, kako je kazao, „svi oni koji su se protivzakonito obogatili zloupotrebom državnih funkcija moraju da odgovaraju“.

Povezane vesti:

Prema njegovim rečima, to će se obezbediti zatvorskom kaznom, oduzimanjem imovine, finansijskom kaznom i lustracijom.

On je naveo da „to znači da će ministar odbrane Nebojša Stefanović morati da objasni kako je došao do fakultetske diplome“ i da će „ministar policije Aleksandar Vulin morati da otkrije poreklo imovine i identitet tetke iz Kanade“, kao i da će, „biti ispitani svi računi ministra finansija Siniše Malog“.

„Specijalno tužilaštvo sa svojim timovima poreske i finansijske policije ispitaće sve afere u vrhu, ne samo sadašnje, već i bivših vlasti“, rekao je Obradović.

Lider Dveri je rekao da će se saznati „ko je odgovaran za uništavanje državnih kompanija koje se bave proizvodnjom oružja i kako su se na njihov račun obogatili privatni trgovci oružjem bliski vrhu SNS“.

Prema njegovim rečima, znaće se i „ko je odobrio da se nadomak Beograda napravi najveća plantaža marihuane u Evropi, ko je rušio u Savamali“ i mnogo toga drugog.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare