Foto:EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas ometanje u radu poznatog regionalnog novinara Dejana Kožula koji živi i radi u Beogradu, tokom izveštavanja na dan izbora iz Kosovske Mitrovice.

NUNS prenosi navode Kožula da je, dok je snimao na trgu u Kosovskoj Mitrovici, došao predstavnik Srpske liste i objašnjavao okupljenima gde da se ide za glasanje, prenosi Kossev.

Kako je izjavio za NUNS, taj predstavnik se obratio i njima, rekavši da ne smeju da snimaju kako se ne bi loše protumačilo.

Kožul mu je, dodaju, uzvratio rekavši da nemaju pravo da mu zabranjuju da snima i da nema šta pogrešno da se protumači, te da je sve jasno.

Kako prenosi NUNS, u tom trenutku došla je druga osoba, koja je Kožula uhvatila za ruku i spustila mu kameru, kako ne bi snimao.

„Pozivamo sve političke aktere, ali posebno predstavnike vlasti, da ni u kakvom slučaju ne smeju da ometaju novinare u svom radu“, poručuju iz ovog udruženja novinara.

Najavili su da će i ovaj slučaj registrovati u bazi napada i pritisaka na novinare i obavestiti nadležne organe i institucije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar