Foto: TANJUG /VLADA REPUBLIKE SRBIJE KANCELARIJA ZA KIM/ bs

Već danima se građani iz srpskih sredina na Kosovu vakcinišu na teritoriji centralne Srbije – oni sa Severa u Raški a oni južnije u Bujanovcu i Kuršumliji. Danas su na red za vakcinaciju došli čelnici Srpske liste, a njima se pridružio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Kako je preneo Kossev, Srpska lista danas je došla u Rašku u Dom Zdravlja kako bi se uverila na koji je način organizovana vakcinacija građana Srbije sa KiM, poručili su iz Kancelarije za KiM.

Osim toga što su se uverili na koji način je organizovana vakcinacija, Petković zajedno sa predsednikom Goranom Rakićem, potpredsednikom Milanom Radoičićem i drugim saborcima iz ove stranke, primili su kinesku vakcinu protiv koronavirusa.

Vakcinu su osim političara primili i građani sa prostora KiM, potvrđeno je iz Kancelarije.

Petković je nakon vakcinacije poručio da svako sa KiM ko želi da se vakciniše može to da uradi u Raški, Bujanovcu i Kuršumliji, te da se Srbi sa KiM već nekoliko nedelja vakcinišu u centralnoj Srbiji.

„U Prištini s jedne strane žele da stave vakcine na lomače i teraju naše lekare kao najveće kriminalce, a ovde u centralnoj Srbiji se trudimo da učinimo sve da svaki naš čovek koji želi, bude vakcinisan. Samo vakcinom možemo da pobedimo koronavirus, a tada pobeđuju Srbija i budućnost“, rekao je Petković.

Iz Kancelarije za KiM prenose da se lider Srpske liste Goran Rakić zahvalio predsedniku Srbije na tome što je obezbedio vakcinu i istakao da svi koji žele da je prime potrebno je da se prijave u Domu zdravlja.

Foto: TANJUG /VLADA REPUBLIKE SRBIJE KANCELARIJA ZA KIM/ bs

„Primili smo vakcinu kako bi smo pobedili ovaj virus koji je pogodio ceo svet. Hvala lekarima i svima u zdravstvenim ustanovama“, rekao je Rakić.

Osim njega i Radoičića, vakcine su primili potpredsednik Srpske liste, Igor Simić i gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević.

Foto: TANJUG /VLADA REPUBLIKE SRBIJE KANCELARIJA ZA KIM/ bs

Vest o vakcinaciji direktora Kancelarije za KiM i čelnika Srpske liste komentarisala je i političarka sa Kosova, Rada Trajković.

„Mic po mic, ode ‘Kancelarija za KiM’ sa Kosova u Rašku“, poručila je Trajković na Tviteru.

Njenu objavu komentarisao je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

„Čudo je to, kad ni kao lekar, ne možete da podnesete uspeh Srbije koja je uveliko krenula sa masovnom vakcinacijom“, poručio je Petković.

Trajković je upitao „A koji je to Vaš albanski političar nabavio vakcine?“.

„P.S. Ne brinite, ako želite uvek možete na Savskom vencu da se vakcinišete, jer tamo živite“, dodao je Petković.

Vakcinacija građana sa KiM-a uz srpsku zdravstvenu knjižicu sprovodi se u gradovima van Kosova – Raški, Kuršumliji i Bujanovcu, nakon što je krajem prošlog meseca počela da se na kratko sprovodi na Severu Kosova, da bi se posle intervencije kosovskih institucija sa tim stalo. U međuvremenu Osnovno tužilaštvo u Severnoj Mitrovici pokrenulo je proces prikupljanja informacija o načinu na koji su vakcine stigle, uz naznaku o mogućem pokretanju postupka nezakonitog postupanja.

Zbog toga su ovog ponedeljka protestovali zdravstveni radnici KBC Kosovska Mitrovica upravo ispred ovog tužilaštva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar