Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Narodna stranka saopštila je danas da je ugovor o radovima na razminiranju, za koji je kompanija „Milenijum tim“ od Grada Zrenjanina dobila 400 miliona dinara, proglašen za državnu tajnu.

Povereništvu Narodne stranke u Zrenjaninu je kao odgovor na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja dobilo da je ugovor sa „Milenijum timom“ proglašen državnom tajnom.

Narodna stranka je u zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja tražila odgovore na pitanja „Milenijum tim“ radio na razminiranju na teritoriji Zrenjanina, odnosno na gradilištu „Linglonga“, da li je posao dobio na tenderu, kao i po kojem je zakonskom osnovu lokalna samouprava angažovala „Milenijum tim“ da radi na privatnoj parceli.

U zahtevu su traženi i odgovori na pitanja koliko su radovi koštali i koliko su trajali, ko je u ime investitora bio nadzorni organ tokom izvođenja radova, da li je „Milenijum tim“ dostavio licencu i zakonske osnove za obavljanje razminiranja i ko je postavio tablu Centra za uklanjanje mina iz Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske.

Povereništvo Narodne stranke u Zrenjaninu uputiće žalbu povereniku za informacije od javnog značaja, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare