Podeli
Foto:N1

Gradski odbor Narodne stranke Beograd (NS) pozvao je danas nadležne da hitno saniraju pukotine na Savskom nasipu, na levoj obali Save u Bloku 45 u opštini Novi Beograd, kako bi se "izbegle tragične posledice po građane".

“Reč je o nasipu vodozaštitnog pojasa koji štiti od poplava oko 100.000 stanovnika Novog Beograda”, navedeno je u saopštenju beogradskog odbora NS.

NS je pozvala nadležne državne organe, opštinske i gradske službe da u zaštićenom pojasu Savskog nasipa hitno obustave divlju gradnju koja ugrožava zdravlje ljudi i životnu sredinu, kao i da poruše nelegalno izgrađene objekte.

“Ovaj deo Beograda trebalo bi da bude zaštićen od svakog oblika gradnje, ali je u poslednjih nekoliko godina pretvoren u najveće divlje naselje u Beogradu, čiji najpoznatiji neimari jesu Tomislav Nikolić i mnogi biznismeni bliski Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću”, navedeno je u saopštenju.

“Zahtevamo da, u skladu sa svojim poverenim nadležnostima, JVP “Beogradvode”, Vodoprivredno privredno društvo “Galovica” i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, čija je obaveza da kontroliše rad navedenih javnih vodoprivrednih preduzeća, po hitnom postupku izadju na teren, utvrde činjenično stanje i o tome obaveste gradjane Novog Beograda”, poručio je gradski odbor NS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar