Milos Pavlovic
Miloš Pavlović Foto:N1

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je da je za "haos na Savskom nasipu" u Novom Beogradu direktno odgovorna gradska vlast na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, ali i predsednik te opštine Aleksandar Šapić.

Pavlović je u programu „Otvoreno“ rekao da će bezbednost građana i njihova imovina „biti ugroženi“ dok god su Vesić i Šapić na vlasti.

„Reč je o nelegalnoj gradnji, bušenju nasipa, krađi struje i vode. Time se konstantno čini niz krivičnih dela, poput izazivanja opšte opasnosti i ugrožavanja nasipa, a gradska vlast i MUP godinama ne reaguju“, rekao je Pavlović.

Naveo je da je u poslednje tri godine „drastično povećan“ broj nelegalnih objekata na Savskom nasipu, splavova i vikendica postavljenih bez ikakvih dozvola, iza čega po njegovim rečima stoji „grupa ljudi koja je otela od Beograđana prirodu i njihovu bezbednost“.

Predstavnik grupe građana „Savski nasip“ Oliver Ilić rekao je da su vikendice na tom nasipu izgrađene na vodoizvorištu na kojem se iz reni bunara ispumpavaju podzemne vode za Beogradski vodovod.

„Tokom gradnje nelegalnih objekata i vikendica, reni bunari su probušeni, a vlasnici vikendica su napravili septičke jame iz kojih se fekalije direktno izlivaju u vodoizvorište“, rekao je Ilić.

Naveo je da je kuću na Savskom nasipu među prvima izgradio bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, da kuću na tom mestu imaju i svedok saradnik Ljubiša Buha Čume i „mnogi policajci“ zbog čega je kako je rekao, ta lokacija poznata i kao „policijsko naselje“.

„Vikendicu je izgradio i poslanik vladajuće koalicije i novinar Aleksandar Jovanović, bivši učesnik rijalitija Veliki brat“, naveo je Ilić.

Dodao je da je na Savskom keju kod novobeogradskih blokova, dugačkom dva kilometra, predviđeno postavljanje najviše 21 splava, a da ih sada ima najmanje 100.

„Vlasnici splavova nemaju nikakve dozvole i oni kradu vodu sa vodovodne mreže, a da bi to uradili, moraju da probuše nasip i da kroz njega sprovedu creva. Creva često pucaju i voda se izliva, što direktno ugrožava strukturu nasipa“, rekao je Ilić.

Naveo je da su „vrhunski stručnjaci i profesori“ upozorili da zbog bušenja nasipa preti njegovo urušavanje i dodao da bi u tom slučaju, voda stigla „do auto-puta“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar