Foto:Nenad Lazić/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

U odnosu na predsednika Srpske napredne stranke i države Aleksandra Vučića, koji zvanično na svom imenu i dalje skromno poseduje samo garsonjeru od 30 kvadrata, funkcioneri SNS iz Vojvodine su ili ultra bogati, ili pak samo pošteniji od svog lidera, te ličnu imovinu, nepopularno, prijavljuju na lično ime.

U zvaničnu imovinsku kartu aktuelne ministarke kulture Maje Gojković staje pet Vučićevih garsonjera i to samo u onim nekretninama koje su na njeno ime.

Pored dva stana u samom centru grada, ukupne vrednosti od preko 150.000 evra, koji se po podacima Agencije za borbu protiv korupcije vode ne njeno ime, porodica Gojković poseduje još oko 800 kvadrata stambenog prostora, voćnjaka i vikendica, od kojih je većina pripadala njenoj nedavno preminuloj majci Savki Gojković. Tu se nalaze i tri stana od ukupno 250 kvadrata u vlasništvu njenog brata, advokata Dragana Gojkovića, kao i Advokatska kancelarija u kojoj je ministarka stopostotni vlasnik.

Pročitajte još...

Svoju imovinu, ili bar njen veliki deo, nije sakrio ni premijer vojvođanske Vlade Igor Mirović. Prema dostupnim podacima, Mirović u Novom Sadu ima stambenog prostora otprilike koliko i njegova koleginica sa republičkog nivoa Ana Brnabić, ali za razliku od nje nije opterećen bankarskim kreditima, a čak ima i prijavljeno nešto ušteđevine. Pored dva stana, vojvođanski premijer ima i vilu od oko 300 kvadrata, u kojoj i živi. Kuću je sagradio kao tada aktuelni direktor Zavoda za izgradnju grada (ZIG) Novog Sada. Vila se nalazi u elitnom delu “Čardak” u Sremskoj Kamenici, koje je tada još uvek bilo tretirano kao vikend zona. Zahvaljujući doseljavanju tadašnjeg direktora ZIG – a, Čardak je ubrzo dobio asfalt, uličnu rasvetu i vodovod, tako da su se od Mirovića “ovajdili” i obični građani čiji su domovi dobili legalne priključke na infrastrukturu. Pored toga, predsednik Vlade Vojvodine zvanično poseduje i poslovni prostor od oko 50 kvadratnih metara u centru Novog Sada.

Dok beogradski gradonačelnik Zoran Radojičić ima “samo” jedan stan u centru Beograda i nelegalnu vikendicu na Zlatiboru, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zvanično poseduje nešto više imovine. Prema poslednjim informacijama prijavljenim Agenciji za borbu protiv korupcije, Vučević na svom imenu poseduje dva stana i garažu, ukupne vrednosti od oko 200.000 evra. Naime, za četvorosoban stan u blizini Novosadskog sajma gradonačenik je 2006. godine, tada još kao mladi radikal, podigao kredit u švajcarcima. Pored stana poseduje i garažu u istoj zgradi, ali i još jedan stan od 50 kvadrata u centru grada, u kom se jedno vreme nalazila i njegova advokatska kancelarija.

Zvanično posmatrano, sabirajući prijavljenu imovinu, ispada da troje visokih funcionera SNS iz Novog Sada, sa ukupnom porodičnom imovinom od skoro milion i po evra, zaista mogu da slove za najbogatije naprednjake u redovima SNS. Međutim, imajući u vidu da porodica vlasnika garsonjere Aleksandra Vučića zvanično poseduje nekretnine od 1.280.000 evra, pitanje je da li su novosadski naprednjaci zaista bogatiji ili su samo bili pošteniji i neiskusniji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare