Tomislav Momirović
Tomislav Momirović Foto:Screenshot/Twitter/@BaOgra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ne propušta nijednu priliku da se dodvori predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću.

Najnovija prilika za to ukazala se tokom obilaska radova na deonici autoputa „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege.

Ministar Momirović je na krajnje bizaran način započeo odu zahvalnosti predsedniku Srbije:

„Ako neko ko nas ne podržava nije spreman da to pohvali, mora da zapamti da će istorija to pamtiti i da istorija neće moći da ćuti pred situacijom u kojoj se sad nalazimo i pred infrastrukturnim projektima koje sad sprovodimo“, ukorio je ministar sve one, pretpostavljamo iz opozicije, koji nalaze manu radu i pregalaštvu državnih struktura.

PROČITAJTE JOŠ:

A onda se bacio na dobro poznat teren, govor posvećen Vučiću, u kome se meša divljenje, izvinjenje i sve ono što ministar od milošte znan i kao Toma Mona praktikuje neko vreme:

„Ja se izvinjavam, gospodine predsedniče, što jednom ministru izabranom od strane parlamenta toliko dajem za pravo da pred vama koji ste neposredno izabrani i koji ste vrhovni komandant naših oružanih snaga (?!) i koji ste našli svoje vreme da dođete, obiđete ove radove, dodatno pritisnete i nas kao članove Vlade i naše izvođače, što za nas ume da bude, ne mogu da kažem neprijatno, ali je teško, nije to mali pritisak, to nam svima podiže tenziju. Mi zaista dajemo sve od sebe, svake nedelje imamo sastanke ovde da bismo ovu najtežu deonicu razvili, ali ono na čemu mi sada radimo i ovde, i u Vojvodini, i u Istočnoj Srbiji, to ova zemlja nije videla nikad u svojoj istoriji. I ja sam uveren da će svi to videti, a ono što zaista nama svima i pred nama i pred građanima podiže nivo obaveze, istorija će ovo zapamtiti i istorija neće moći da ćuti“, epski je trijumfovao Tomislav Momirović.

Koliko je predsednik bio dirnut ovim biranim rečima nije poznato, ali je Vučić i ovu priliku iskoristio da oplete po opoziciji, uz nekoliko obećanja, poput onog da će se do granice s Crnom Gorom putovati za dva sata i 15 minuta, a pričao je nešto i o prisluškivanju i o narednim danima u kojima će se „videti sve„.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik nam je poručio i da nije podneo ostavku 1. aprila, jer dokon pop i jariće krsti„.

Nova.rs pokušala je da dobije komentar ministra Momirovića na ovu temu, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare