Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović danas je na sednici Skupštine Srbije rekao da je danas dan kada Srbija treba da se seti svojih žrtava i da bombardovanje nije slomilo Srbiju, kao ni pre u istoriji.

„Te mračne sile i mračni oblaci koji su uništavali naš narod i druge narode nisu nestali i mi znamo da jedini ko stoji na putu da oni završe ono što su započeli je Aleksandar Vučić“, poručio je Momirović na sednici.

On je citirao Borislava Pekića: „Treba gledati pravo. Jer da se htelo gledati iza sebe, dobili bismo oči na potiljku. Treba ljubiti zemlju dece svoje, a ne dedova svojih. Jer čast neće zavisiti od toga odakle dolazimo nego kuda idemo“.

On je ocenio i da je stav Vučića da politička i ekonomska moć Srbije ponovo bude vrednovana jedina moguća politika u ovom trenutku. Momirović je nakon toga iznosio podatke o avio saobraćaju, jer je na dnevnom redu usvajanje odluke koja zamenjuje aneks i sporazuma o uspostavljanju Zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja.

Kako je rekao, Er Srbija čak i u vremenu pandemije leti u više od 60 zemalja i da donosi medicinsku pomoć. Istakao je da Srbija neće čekati, već će investirati u avio saobraćaj i da se planira investiranje od 18 miliona evra u aerodrom u Nišu, te da očekuju da posle korone ima milion putnika i bude aerodrom koji će prevoziti ljude iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije.

On je rekao da će se ulagati u aerodrom „Rosulj“, aerodrom „Morava“ i aerodrom „Užice“ da se od njega napravi mali, ali moćan aerodrom, kao i da će se uložiti u izgradnju aerodroma u Trebinju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar