Aleksandar Vučić obilazi radove na auto putu Miloš Veliki
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u maju Srbija potpisati ugovor za izgradnju dodatnih 107 kilometara od Požege do Boljara. Time će se kako kaže do crnogorske granice stizati za dva sata i petnaest minuta. Vučić je sklapanje ovog ugovora najavio tokom obilaska radova na deonici autoputa "Miloš Veliki" od Preljine do Požege.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa kineskom kompanijom C C C C da će autoput od Preljine do Požege biti završen nakasnije u januaru ili eventualno februaru, ali i da će već u maju biti potpisan ugovor sa Kinezima za gradnju nastavak autoputa od Preljine do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

Vučić je istakao da će kada ceo autoput bude gotov moći da se stigne do Crne Gore za samo dva sata i 15 minuta.

„Velika vest za danas je da ćemo već u maju, odnosno za mesec ili mesec i po dana, pokušati da potpišemo ugovor sa autoput do granice sa Crnom Gorom, što je dodatnih 107 kilometara. To će biti na veliku radost za građane Arilje, Ivanjice, celog Peštera i svih okolnih mesta, ali i za građane Crne Gore“, naveo je Vučić.

To će značiti da će, kako je rekao, za samo dva sata i 15 minuta moći da se stigne od Beograda do crnogorske granice.

„To niko nije mogao ranije da zamisli, to su tektonske promene“, naglasio je Vučić.

Izgradnja autoputa Niš – Merdare počinje u avgustu

Predsednik Srbije je najavio  da će izgradnja autoputa Niš-Merdare početi u avgustu.

On je rekao da je u toku tenderska procedura.

„Dobili smo povoljnu cenu i grant od 40,6 miliona evra na ukupnu cenu od 255 milliona evra između Niša i Beljoljina“, objasnio je on.

Rekao je da očekuje da će u avgustu krenuti izgradnja, te da je zbog toga rekao da će 1.decembra biti u izgradnji osam autoputeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare