Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon što je u sinoćnjem televizijskom uključenju, epidemiolog dr Predrag Kon poručio da "mera obaveznog negativnog PCR testa za strane državljane koji ulaze u našu državu odavno postoji, ali je pitanje kako je i koliko primenjivana", postalo je i više nego očigledno da je Srbija ostavljena na milost i nemilost koronavirusu.

U trenutku kada je novi udar pandemije sve snažniji, a brojke novozaraženih alarmantne, postavlja se pitanje zašto Vlada Srbije nije sprovela u delo meru Kriznog štaba, već granice ostavile otvorenim bez ikakve kontrole. Imajući u vidu da je situacija zabrinjavajuća u celoj Evropi, možda je pravi trenutak da se i stari i novi ministri podsete geografije i shvate da se Srbija nalazi upravo u Evropi, te da stoga nije jasan razlog zbog kojeg nije bila rigorozna po pitanju obaveznog negativnog testa, kao što su ostale države učinile još od početka pandemije.

Pročitajte još...

Nova stranka pita da li dok čekamo na novu Vladu, istovremeno čekamo i da brojke obolelih i umrlih premaše dosadašnje, jer one, očigledno, prema stavu aktuelnog režima, nisu dovoljno zabrinjavajuće da bi kontrola granica bila stroža. Umesto što svakodnevno prete i zastrašuju putem medija, kupuju oružje i vozila za Komunalnu miliciju, a imena novih ministara kriju kao da su u pitanju učesnici rijaliti šoua, režimu bi pametnije bilo da se ugleda na države koje su se ozbiljno uhvatile u koštac sa zarazom i sprovede preporuke lekara. NOVA upozorava da i dr Kon zna odgovore na sva pitanja koja muče građane Srbije, ali se ne usuđuje da ih uputi na pravu adresu. A to zasigurno nisu odgovorni ljudi koji poštuju propise, a koji su ipak svakodnevna meta medijskih napada i osude zbog naglog rasta broja obolelih.

Nova stranka još jednom snažno apeluje na sugrađane da situaciju shvate ozbiljno i, štiteći svoje, zaštite i sve oko sebe, a na Vladu Srbije i samozvanog lekara, infektologa i epidemiologa Aleksandra Vučića da, umesto što se bavi licitiranjem imenima novih ministara i vanrednim izborima, pozabavi borbom protiv koronavirusa, jer zdravlje građana Srbije mora biti prioritet čak i u ovako devastiranom društvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar