Zoran Živković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Primitivna beogradska vlast promenom imena ulica urušava identitet prestonice Srbije, ocenila je danas Nova stranka i dodala da se gradska vlast, umesto da rešava realne probleme, obračunava sa prošlošću i na najprizemniji način promenu imena kultnih prestoničkih ulica objašnjava time "da ni u tim sredinama ništa srpsko nije dobrodošlo".

Nova stranka upozorava na još jedno urušavanje identiteta Beograda, koji je u poslednjih 8 godina „napredne“ vlasti izgubio sve ono po čemu je nekada bio prepoznatljiv i voljen, a tu pre svega spada njegov kosmopolitizam i otvorenost i gostoprimljivost prema svim ljudima, ma odakle oni dolazili.

PROČITAJTE JOŠ...

Režimu kojem su mračnih 90-tih godina sukobi, ratovi i govor mržnje bili sinonim očigledno je teško da se odmakne od prošlosti, pa se sada, umesto da gradi dobrosusedske odnose u regionu, razračunava ni manje ni više nego preko besmislene aktivnosti promene imena centralnih beogradski ulica, ističe se u saopštenju.

I sve to dok kao stvarni i veliki problemi Beograđana i dalje stoje Savski nasip, parkić na Banovom brdu, raskopane i nezavršene ulice, snabdevanje vodom i strujom, kanalizacija, enormno zagađenje, podseća Nova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare