Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Iako izgleda drugačije, podela resora u Vladi Srbije još nije gotova, ostalo je još nekoliko ministarstava oko kojih će odluka biti doneta bukvalno u fotofinišu, a jedno od njih je i Ministarstvo prosvete na koje su posebno "bacili oko" socijalisti. Kako saznaje Nova.rs SPS će definitivno pripasti dva ministarstva, pikirali su prosvetu koju je do sada vodio Mladen Šarčević, a ukoliko je dobiju vodiće je najverovatnije Branko Ružić. Konačnu odluku o tome da li će ovaj resor zadržati za sebe ili će uslišiti želju koalicionom partneru, Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva SNS doneće na sednici koja će biti održana u nedelju.

Dok polako počinju da cure u javnost imena novih ministara u Vladi Srbije, status socijalista je najveća nepoznanica. Zna se samo da je lider SPS Ivica Dačić postavljen za novog predsednika Skupštine Srbije, a informacije o tome ko će biti ministri iz redova socijalista i koje će resore preuzeti za sad je i dalje na nivou spekulacija. Upravo zbog toga što, kako saznaje Nova.rs, nikako da se usaglase stavovi i želje između SNS i SPS.

Vučić odlučuje 

„Ništa još nije definitivno rešeno. Za neka ministarstva još se pregovara, SPS je izrazio želju da dobije Ministarstvo prosvete, međutim, ništa nije sigurno. I druga strana ima svoje kandidate za ovo mesto, tako da sve još bukvalno visi u vazduhu. Vučić odlučuje svi su toga svesni“, kaže sagovornik Nova.rs.

Kako dalje navodi, ukoliko SPS bude uspeo da dobije željeno ministarstvo svi su izgledi da će ga voditi dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Sigurni ministri 

Ono što se za sad pouzdano zna kad su u pitanju novi ministri jeste da su sigurna imena Siniše Malog, Branislava Nedimovića, Ratka Dmitrovića i Tatjana Matić.

Tako će Mali kao i dosad voditi Ministrastvo finnasija, Nedimović takođe ostaje na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ratko Dmitrović ispred SPAS Aleksandra Šapića postaje ministar za brigu o porodici, deci i demografiji, a Tatjana Matić iz SDPS  zameniće svog stranačkog šefa Rasima Ljajića na mestu ministra trgovine turizma i telekomunikacija.

Na nivou spekulacija je i da će ministri policije i vojske Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin zameniti mesta.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare