Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Deveti protest "Niš protiv nasilja" biće održan u petak 11. avgusta ispred Gradske kuće, a tema tog okupljanja biće "Niško zlatno doba", najavila je Stranka slobode i pravde (SSP).

„Građanima ćemo predstaviti odnos Vlade Srbije prema trećem gradu po veličini i jugu Srbije – koliki je budžet po glavi stanovnika u odnosu na druge gradove, kolika je prosečna plata i koliko jug upumpava u bruto domaći proizvod, a koliko se vraća u vidu ulaganja“, navodi se u saopštenju te stranke.

Najavljeno je da će na protestu biti reči i o poskupljenjima komunalnih usluga u Nišu, o poskupljenjima hrane i o tome da li prosečan Nišlija može da priušti sebi prosečnu potrošačku korpu.

„Odnos države prema Nišu i jugu je nasilje prema svim južnjacima koji ovde žive, bez obzira na partijsku knjižicu. Jug Srbije je gladan, siromašan i zapostavljen“, dodali su iz SSP-a.

U saopštenju se dodaje da se od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ ne odustaje i da će Stranka blobode i pravde biti uz građane do ispunjenja zahteva.

Proteste „Srbija protiv nasilja“ tehnički organizuje deo opozicionih parlamentarnih stranaka – Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, stranka Zajedno i Zeleno levi front-Ne davimo Beograd.

BONUS VIDEO Dokle se stiglo sa izgradnjom akva parka u Nišu vrednog 1,7 milijardi dinara?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar