Nikola Jovanović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović rekao je da će danas na "hitnoj telefonskoj sednici" Privremenog organa odlučivati o kapitalnim subvencijama za JKP "Naplata prevozne usluge", preduzeća koje je osnovano na insistiranje dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

„Verovatno se svi sećamo onog preduzeća za koje je dr Šapić tvrdio da će da uvede red u naplatu karata, da vrati poverenje građana i poveća prihode gradu. E pa to će sve građane koštati tačno 446 miliona dinara samo za prvih šest meseci ove godine i to za isplatu zarada i troškove poslovanja ovog JKP“, rekao je on i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:

„Program poslovanja ovog gradskog preduzeća inače nije javno dostupan (iako je to suprotno Zakonu o javnim preduzećima), baš se pitam zašto, pa zbog toga ne možemo da pročitamo o impozantnim uspesima ovog preduzeća, pa da vidimo koliko je to grad prihodovao i zaradio novim tarifnim sistemom koji je već skoro godinu dana u primeni. Možda zato što prihodi nikada nisu bili manji, a troškovi nikada veći… Dok to ne saznamo, ovo je uspeh – više para da bismo manje naplatili od prodaje karata“, zaključio je Jovanović.

Danas u 15 sati biće održana još jedna telefonska sednica Prviremenog organa grada Beograda, koja je sazvana juče.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare