Srbislav Filipović Foto:N1

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović, u narodu znan i kao Srba Ledenica, u teškoj je zavadi s glagolom "biti".

Filipović je, naime, na društvenoj mreži Tviter, komentarišući pobunu velikog broja građana na brojnim srpskim ulicama proteklog vikenda, a protiv usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, pokazao zavidno poznavanje srpskoj jezika.

„Da ste krenuli na mene, ne bih se ovako završilo, ološu odvratni“, poručio je ratoborni Filipović, pa na konstataciju jednog od tviteraša da je nepismen, opet nepismeni dodao:

Objava Srbislava Filipovića na Twitteru Foto: Twitter

„Da, moja greška u kucanju. Dođi da vam pokažem kako bi ste prošli ako me napadnete. Neće tu biti nikakve greške“, napisao je Ledenica.

Objava Srbislava Filipovića na Twitteru Foto: Twitter

Ovaj naprednjak nije imun na teške verbalne ispade na granici s paranormalnim. Tako je svojevremno u Skupštini mrtav ladan optužilvao Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Srđana Noga da, udruženi s notornim ubicom Čabom Derom, planiraju atentat na Aleksandra Vučića i njegovu decu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Njima je sad jedan od najboljih prijatelja i saradnika taj Čaba (Der, osoba osumnjičena za nekoliko brutalnih ubistava – prim.aut.). Nisam zadovoljan odgovorom da se istražuje (navodni pokušaj atentata na Vučića upravo od strane Čabe Dera – prim.aut.). Hoću da čujem, ko su ti klanovi? Ko su te bitange? Ko su ti iza paravana, iza zavesa, u mraku negde, koji zajedno sa Đilasom i Jeremićem, Boškom, Nogom i nekakvim nepoznatim tviterašima kuju planove o svrgavanju Aleksandra Vučića, tj. planove o ubistvu Vučića, njegove dece i njegove porodice. Ko su ti monstrumi?“, pitao se Filipović za skupštinskom govornicom.

Ovaj poslanik bio je umešan i u skandal s otimanjem stana penzionerki Darinki Tatalović (85), o kojoj su mediji pisali 2017. zato što je povela postupak za vraćanje očeve vile na Dedinju, u kojoj sada živi Ružica Đinđić. Ona se obratila Danasu tvrdeći da je godinu dana kasnije dobila obećanje od poslanika SNS da će joj u tom sporu pomoći, ali da je prevarena i ostala bez novca i dragocenosti. Šansu da joj neko pomogne da vrati vilu u Tostojevoj 35 videla je u tada tek otvorenoj kancelariji za građane poslanika Srbislava Filipovića. Nije ni slutila, kako kaže, da će ostati bez za nju veće sume novca, i dragocenosti. S druge strane, Filipović je negirao njene tvrdnje uz napomenu da ne želi da komentariše laži i nebuloze.

“Mladi lav” SNS istakao se na ulicama Beograda svojevremeno i dok je glumio Deda Mraza. U susret novogodišnjim i božićnim praznicima na društvenim mrežama isplivale su fotografije mladog „jurišnika“ SNS koji je pre tačno deset godina, odnosno 2010. godine, na ulicama Beograda zajedno s Aleksandrom Vučićem delio paketiće prerušen u Deda Mraza.

Pre kostimiranja i oponašanja cirkusa na ulicama prestonice, „mladi lav“ Srpske napredne stranke bio je član Demokratske stranke i G17+. Na društvenim mrežama već godinama kruži dokument beogradskog Gradskog odbora Demokratske stranke u kojoj se navodi da je tadašnji kandidat za odbornika opštine Stari grad iz redova G17 +, dvadesetogodišnji Srbislav Filipović, prelazi u njihove redove. Kao razlog preletanja Filipović je naveo želju da “Srbija napreduje”.

“Verujem da je Demokratska stranka ta koja, kako je to govorio Zoran Đinđić, vuče ‘evropska kola’ i želim da najorganizovanijoj i najenergičnijoj stranci da pomognem da ta kola što pre stignu tamo gde svi želimo da budu – u Evropi”, stoji u Filipovićevoj izjavi iz 15. septembra 2004. godine.

Godinama kasnije isti Srbislav Filipović, koji je Demokratsku stranku doživljavao kao najorganizovaniju političku organizaciju koja Srbiju vodi u Evropsku uniju, isticao je da “DS više nikada neće imati priliku da pljačka Beograđane”, ” Da DS ne treba da drži drugima lekcije iz demokratije”, a upitao ih je šta su radili dok su bili 12 godina na vlasti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kad su ga korisnici društvene mreže Tviter podsetili da je bio član Demokratske stranke i da je ta partija u lošem stanju baš zato što je primala u članstvo ljude poput njega, on je odgovorio.

“Bivše članove DS ste nazvali debilima, a hoćete da pobedite na nekim od izbora. Sve koji nisu za vas nazivate botovima, sendvičarima ili ludacima. A ko onda treba da glasa za vas!? Niko. Niko normalan nije ostao član te žute interesne grupe”.

 

Egzotična biografija Srbe Ledenice upravo je dobila novu, ovog puta manje pismenu, fusnotu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare