Foto: N1, Dragan Mujan/Nova.rs

Srpska napredna stranka, iz usta svog poslanika Srbislava Filipovića, optužila je Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Srđana Noga da, udruženi s notornim ubicom Čabom Derom, planiraju atentat na Aleksandra Vučića i njegovu decu. I to, ni manje, ni više nego u Skupštini.

Filipović je u retko skandaloznoj višeminutnoj tiradi pozvao državne organe da pohapse pomenute političare, pridruživši se tako novim mladim lavovima i lavicama u Skupštine iz redova naprednjaka, koji se iz poslaničkih klupa novog saziva parlamenta obračunavaju s nevidljivom opozicijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Pa kaže Srbislav:

„Njima je sad jedan od najboljih prijatelja i saradnika taj Čaba (Der, osoba osumnjičena za nekoliko brutalnih ubistava – prim.aut.). Nisam zadovoljan odgovorom da se istražuje (navodni pokušaj atentata na Vučića upravo od strane Čabe Dera – prim.aut.). Hoću da čujem, ko su ti klanovi? Ko su te bitange? Ko su ti iza paravana, iza zavesa, u mraku negde, koji zajedno sa Đilasom i Jeremićem, Boškom, Nogom i nekakvim nepoznatim tviterašima kuju planove o svrgavanju Aleksandra Vučića, tj. planove o ubistvu Vučića, njegove dece i njegove porodice. Ko su ti monstrumi? Nije dovoljno reći – vodi se istraga. Ma kakva istraga, bre? Hoćemo da ti ljudi koji pozivaju na ubistvo predsednika države budu pohapšeni. Da budu saslušani, da budu u pritvoru. Da propevaju bitange ko im je dao pare da to rade. Nećemo doživotno da slušamo priče kako se vodi istraga. Kakva istraga? Šta radi Zagorka Dolovac? – zapitao se Filipović, a onda, očigledno neinformisan da tužiteljka Dolovac svako malo navrati na Andrićev venac, na kanabe Aleksandra Vučića, o čemu je i Nova.rs pisala, optužio opoziciju za tako nešto:

„Sedi Dolovac na kanabetu ujutru kod Dragana Đilasa i dogovara do kada treba da ćuti. Zašto Tužilaštvo na te stvari ćuti? Pa šta mi ovde ponavljamo neku priču, kao papagaji pevamo, godinama unazad govorimo o Đilasu, šta je ukrao, a Tužilaštvo šta radi, vodi istrgu. Dokle je stigla istraga? Probudite se, ljudi. On organizuje kriminalne bande i grupe u regionu da ubiju predsednika republike Aleksandra Vučića. Ima on svoje privatne vojnike, sa puškama i bombama rade šta hoće. I to pokazuju i rekordna zaplena droge i oružja i svega, i to što je rekao taj Čaba Der. Ali hoćemo da čujemo ko, ko je ta glava koja stoji iza planova da se ubije Aleksandar Vučić. Da li je to Dragan Đilas ili je zajedno s Gojkom“.

Ko je Gojko, ostaće nejasno. Kao i to zašto se ovakav opasan govor uopšte praktikuje u Skupštini. Ko to odobrava i zašto niko ne sankcioniše? Kome odgovara da se ljudima, političkim oponentima, crtaju mete na čelo?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare