Nebojša Zelenović Foto: FoNet/Milica Vučković

"Najoštrije osuđujemo napade vlasti i režimskih medija na nezavisne novinare. Dogurali smo dotle da se organizovano poziva na hapšenje novinara N1, Danasa i Nove. Marko Vidojković je u izbeglištvu. Strašno je i pomisliti kuda sve ovo vodi", ističe kopredsednik stranke "Zajedno".

Nebojša Zelenović se oglasio nakon sve češćih pretnji koje stižu na adrese nezavisnih novinara, kao i prikazivanja spota na televiziji Pink u kojem se poziva na hapšenje novinara i urednika dnevnog lista Danas, portala Nova.rs i televizija Nova S i N1 zbog kritikovanja aktuelne vlasti.

PROČITAJTE JOŠ

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Najoštrije osuđujemo napade vlasti i režimskih medija na nezavisne novinare. Dogurali smo dotle da se organizovano poziva na hapšenje novinara N1, Danasa i Nove. Marko Vidojković je u izbeglištvu. Strašno je i pomisliti kuda sve ovo vodi.

Upozoravamo i podsećamo tužilaštvo da je krivično delo ukoliko ne rade svoj posao u nameri da pomognu režimu da zlostavlja poslenike javne reči, ljude koji ćasno obavljaju svoj posao u ova sumorna vremena.

Iz stanje kada su brutalni, neosnovani, napadi na politicke protivnike postali uobičajeni, došli smo u situaciju da su i svakodnevni, bestijalni, napadi na slobodne novinare stalni deo našeg javnog života.

Pozivamo građane da se, svi zajedno, odupremo ovom verbalnom teroru režima, zbog toga što je samo pitanje trenutka kada ce svaki čovek u zemlji i fizički biti ugrožen zbog toga što izgovori bilo šta protiv vlasti.

Pozivamo svakoga, ko ne želi da nam deca i unuci odrastaju i žive u ovakvoj Srbiji, da podigne svoj glas i jasno pokaže otpor bezumlju. Ovu stvar ne mogu rešiti ni Amerika ni Evropska Unija, već to zlo mogu da pobede samo udruženi građani, koji su nepobedivi kada je cilj naše zajedničke borbe normalan život u Srbiji.“

BONUS VIDEO: Osvrt televizije PINK na „antidržavne“ medije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar