Foto:Shutterstock

Stranka Zajedno najoštrije je osudila prikazivanje spota na televiziji Pink u kojem se poziva na hapšenje novinara i urednika dnevnog lista Danas, portala Nova.rs i televizija Nova S i N1 zbog kritikovanja aktuelne vlasti i ocenila da spotovi koji prikazuju novinare, novinarke i medijske kuće u negativnom kontekstu mogu dovesti do ozbiljnih posledica.

„Smatramo da svi novinari i novinarke koji rade u javnom interesu moraju imati punu slobodu da obavljaju svoj posao, kao i garantovana radna prava koja takođe značajno doprinose osećaju sigurnosti. Stranka Zajedno osuđuje zlonamerno etiketiranje i spominjanje novinara i novinarki koji su i proteklih godina imali veliki broj pretnji zbog kojih su pojedini morali da napuste zemlju“, navedeno je u saopštenju.

Naglasili su da se u spotu takođe spominju i autori emisije „Mentalno razgibavanje“ i iznose isečci iz novina Nova i Danasa, kao i delovi intervjua sa Bojanom Pajtićem i Zdravkom Ponošem.

Spot je prikazan na televiziji Pink dva dana nakon što je premijerka Ana Brnabić objavila da će u narednih 48 sati pokazati da je Vučić najčešće na naslovnim stranama dnevnika Danas i Nova, koje je nazvala tabloidima.

BONUS VIDEO: Osvrt televizije PINK na „antidržavne“ medije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar