Aleksandar Vučić Foto:printscreen/RTS

Kažu politički protivnici da nema grejanja na Infektivnoj klinici, iako ima, ali, i da nema - da nam niste vi ostavili grejanje ili modernu Infektivnu kliniku, zavapio je danas predsednik Aleksandar Vučić u odgovor na sve kritike na račun nove kovid bolnice u Batajnici, ali i drugih ustanova, koje dolaze iz opozicije.

Vučić je istakao da su ljudi dali sve od sebe u gotovo nemogućim uslovima da završe bolnicu u Batajnici za četiri meseca i dva dana, da urade ono što Srbija nije nikad, u trenutku kada nas je to „bukvalno spasilo“, i to po svim standardima.

„Je l’ u Kliničkom centru, posle decenija postojanja, funkcioniše sve perfektno? Ne. A kako da očekujete da sve funkcioniše perfektno posle jednog ili dva dana? Ali, to nam spasava živote“, poručio je predsednik.

On je dodao da su u batajničku bolnicu došli onokolozi, kardiovaskularni hirurzi, neurohirurzi, pulmolozi, antesteziolozi, koji se bore da spasavaju živote ljudi, dok drugi govore da to ne valja.

„Pitam političke protivnike: Šta hoćete? Da ih primimo u vaše kuće? Da kažete da ćete da srušite tu bolnicu, ili da smo mi uništili neku bolnicu koju ste vi izgradili?“, upitao je Vučić i nastavio:

„Gospođa koja je promenila šest političkih partija, i to sve koje su bile na vlasti, kaže da nema grejanja na Infektivnoj. Ima. Ali, i da nema – što, da nam niste vi ostavili grejanje? Da nam niste ostavili modernu Infektivnu kliniku, izgrađenu 1926, koju niste ni obnovili“.

Istakao je da je aktuelna vlast započela obnovu Infektivne klinike KCS, i pre kovid krize, te pita – šta im se tačno zamera?.

„Sve bolnice, u kojima smeštamo ljude, mi smo obnovili, ‘Mišović’, Zemun, Zvezdaru, Pančevo, Čačak, Novi Pazar, Leskovac, Vranje, KC Niš… gradimo 19 opštih bolnica. A, šta ste to vi izgradili? Odgovor je – ništa. Ni bolnicu, gama, iks nož….“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

On je odbacio kritike da ne valjaju ruski respiratori, koji su instalirani u Batajnici, te dodaje da su mu rekli da je reč o odličnim aparatima.

„Zar stvarno mislite da je moguće da neko tako vodi zemlju, da kritikuje svakog zato što mu se može, ko nista ne radi i nikad nigde ničim nije doprineo“, upitao je Vučić.

Kako je rekao, napad na političare koji su na vlasti je u redu, ali ne i na lekare, jer je to nedopustivo:

„Hajde da ocrnimo svakoga, jer niko nije dobar, osim ako ne pripada tajkunskom lobiju, koji treba da ih vrati na vlast da bi mogli da ponovo da pljačkaju novac građana“, rekao je on.

Dodao je da je mnogo puta odgovarao na pitanja u vezi navodnih 24 stana Siniše Malog, kojih, kaže, nema, već samo jednog, dok oni koji, navodi, imaju 35 stanova, najavljuju tužbe, iako su gotovo svi registrovani na njihove kompanije.

„O, tome ne pišu ništa, nego je to hajka“, konstatovao je Vučić i ponovio da mogu da napadaju njega lično, ali ne i po zdravstvenim radnicima, jer nam od njih zavise životi desetine hiljada ljudi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare