Ne davimo Beograd, Četvrta skupština pokreta Ne davimo Beograd
Biljana Đorđević i Radomir Lazović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Građani Beograda danas su na referendumu rekli Ne! režimu Srpske napredne stranke i odbacili štetne promene Ustava. Beograd je pokazao da ne pristaje na nove naprednjačke manipulacije i uništavanje demokratije u našem društvu", navodi se u saoštenju pokreta "Ne davimo Beograd".

Pročitajte još:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nešto ranije rezultate današnjeg referenduma, na osnovu kojih je 60,48% građana glasalo za promenu Ustava.

Pokret „Ne davimo Beograd“ oglasio se povodom rezultata referenduma, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Uprkos tome što je referendum skandalozno organizovan, bez javne rasprave i po Zakonu o referendumu bez zakonske mogućnosti da opozicioni akteri organizuju kontrolore na izbornim mestima, rezultati pokazuju ogroman potencijal za promene na narednim izborima. Upravo zbog toga, pokret Ne davimo Beograd poziva građane da se prijave za kontrolore i da zajedno odbranimo svaki glas na narednim izborima.

Rezultati referenduma u Beogradu pokazuju veliko nezadovoljstvo naprednjačkom vlašću i veliku želju za promenama politike koja je dovela do uništavanja demokratije u našem društvu. Odsustvo demokratije za posledicu ima loš život građana i nagomilavanje problema kao što su zagađenje vazduha, saobraćajni kolaps, urbanistički haos i sve ono sa čime se svakodnevno suočavamo u našem gradu.

Rezultati referenduma pokazuju da je promena u Beogradu moguća, a ona bi mogla biti i prvi korak ka smeni vlasti i u celoj zemlji. Očekuje nas velika i dugotrajna borba, ali imamo razloga za optimizam. Oslobodićemo naš grad, zaustaviti sve štetne projekte i od Beograda i Srbije napraviti dobro mesto za život.“

BONUS VIDEO: Dobrica Veselinović o trasi beogradskog metroa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter