Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Praktično jednostranačke komisije na biračkim mestima, sastavljene od članova SNS i SPS, ne skrivajući se otimaju glasačko pravo od građana i zaokružuju u ime odsutnih, nepokretnih i bolesnih.

Na biračkom mestu broj 47 u Ljubiću otkrivena je referendumska krađa u režiji SNS i SPS. Naime,  kada je sugrađanka Biljana Nikolić došla na biračko mesto kako bi se raspitala zašto niko ne dolazi kod njene majke kako bi glasala, otkrila je da je neko već glasao umesto nje i lažno je potpisao. Ona je sve to ispričala.

“Došla sam na biračko mesto kako bih pitala zašto niko nije došao kod majke koja ima 80 godina i koja ne može po ovakvim vremenskim uslovima da dolazi na glasačko mesto. Pregledom biračkog spiska videla sam da je neko drugi glasao umesto moje majke“,  prokomentarisao je na tviter nalogu Mirko Poledica, Čačanin, inače predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Pročitajte još:

„Ovi ne kradu, oni otimaju“, napisao je on na ovoj društvenoj mreži.

I u Lučanima je slična situacija

Nekoliko meštana Graba javilo se našoj redakciji kako bi upozorili da članovi SNS-a masovno popunjava i ubacuje u glasačke kutije listiće kako bi povećala izlaznost.

“Moja majka je u bolnici, na aparatima, bolesna od korone, a zaokružena je da je glasala. Imamo informaciju da se još najmanje desetak ljudi vodi da je glasalo a nisu izašli na izbore jer prosto nisu u mogućnosti, nisu u Grabu. Neki su čak u Crnoj Gori. Tražiću krivičnu i svaku drugu odgovornost za one koji se služe ovim prevarama”, kaže Srećko Zoćević.

U Lučanima nema opozicije koja bi nadgledala glasački process, pa su izborne komisije skoro jednostranačke, sastavljene od članova SNS i SPS.

„Sve sam slikala kako sutra ne bi bilo da ja nisam dobro videla, jer im ništa ne verujem. Htela sam da slikam i članove izborne komisije, ali je jedan član komisije bio nepristojan. Mislim da imam pravo da slikam i da javnosti predstavim šta se meni dogodilo. Podneću prigovor Republičkoj izbornoj komisiji pa ćemo videti šta dalje”, rekla je Biljana Nikolić.

*****

BONUS VIDEO: Političar i estradna zvezda najzainteresovaniji za izbore u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare