Foto: Predrag Ilić/Facebook/Сачувајмо рeke Србије

Ne davimo Beograd poziva zainteresovane da se priključe naporima pokreta Odbranimo reke Stare planine i sa nama krenu na radnu akciju uklanjanja cevi postavljenih radi izgradnje Mini-hidroelektrane iz korita Rakitske reke u subotu 15. avgusta.

“Kako pravosnažno rešenje Ministarstva zaštite životne sredine za uklanjanje cevovoda MHE (mini-hidroelektrane) “Zvonce” u selu Rakita iz korita Rakitske reke, država Srbija do sada još uvek nije realizovala, pokret “Odbranimo reke Stare planine” zajedno sa meštanima i Mesnom zajednicom “Rakita” odlučio je da u skladu sa navedenim rešenjem poštuje zakone i zakonske odredbe Republike Srbije i rešenje sprovede u subotu. 15. avgusta sa početkom u 10.00 časova”, navdodi se u saopštenju.

NDBGD navodi da će od strane organizatora biti preduzete sve mere za mirno sprovođenje radne akcije.

Organizovan besplatan polazak iz Beograda je u ranim jutarnjim časovima u subotu 15. avgusta, a povratak za Beograd u popodnevnim časovima, po okončanju akcije.

“Ukoliko želite da nam se pridružite, javite nam se i rezervišite svoje mesto na: [email protected]”, nadove iz inicijative.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar