Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd podneo je krivičnu prijavu protiv Miše Vacića, predsednika Srpske desnice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Povreda ugleda zbog rasne, verske i nacionalne ili druge pripadnosti iz člana 174. Krivičnog zakonika republike Srbija, zbog uvreda koje je prema aktivistima pokreta Ne davimo Beograd izneo pri njegovoj poseti Staroj planini.

Ne davimo Beograd navodi da je Vacić, u misiji posete Staroj planini i navodne zainteresovanosti za borbu meštana da odbrane reke od minihidroelektrana, izneo seriju najgnusnijih uvreda prema aktivistima Ne davimo Beograd.

„Ovakvo javno delovanje bilo kog pojedinca je nedopustivo, a posebno nekog ko je dugogodišnji državni službenik i osoba kojoj se ovo delo ponavlja, uz ranije pretnje smrću našim aktivistima i aktivistkinjama“, navodi se u saopštenju.

Ne davimo Beograd navodi da su se ta poseta, pretnja i uvrede desile „u osvit velikog ekološkog protesta, kada je Srpska napredna stranka, preko svojih satelita, pokušala da unese razdor među ekološke aktiviste i okrene ljude jedne protiv drugih“.

„Drago nam je da im ovo nije uspelo, ali se pitamo na šta su sve spremni da bi zaštitili svoje pozicije moći“.

“Ovu krivičnu prijavu podneli smo i kako bismo pokazali da se ne plašimo pretnji koje je izneo Vacić, ali i zbog ljudi sa Stare planine koje je ovakvim ponašanjem uvredio i pokušao da iskoristi. Ovakvi napadi i pokušaji da se zaustavi rad Ne davimo Beograd čine nas još jačim i odlučnijim u nameri da se izborimo da u našoj državi živimo u zdravom okruženju, dostojanstveno i zadovoljno“, naveo je Dobrica Veselinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar