Foto:EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Pokrajinski odbor opozicione Narodne stranke pozvao je građane na protestni skup u Kosovskoj Mitrovici u nedelju, 8. januara, zbog odnosa vlasti u Beogradu prema Srbima na Kosovu.

„Nama Srbima, kojima je potpuno jasno šta se dešava, koji su posledice licemerstva i prodaje srpskih interesa osetili na svojoj koži, ne preostaje ništa drugo nego da se još više ugledamo na hrabrost Srba koji istrajavaju u borbi za opstanak života na Kosovu i Metohiji i da u njihovo ime pozovemo na protestni skup protiv režima u nedelju, 8. januara, u Kosovskoj Mitrovici“, navodi se u saopštenju.

Pokrajinski odbor stranke Vuka Jeremića navodi da su „Srbi kroz istoriju imali mnogo svetlih primera, u vidu hrabrih junaka i časnih heroja“, a da su danas to „mladi i hrabri dečaci iz Gotovuša Miloš i Stefan Stojanović“, koji su sinoć ranjeni u tom selu kod Štrpca.

„Metak, koji je pogodio dete od svega 11 godina, morao je da probudi sve Srbe, naše vlastodršce posebno, naše generale, glavnokomandujuće, pa i crkvene velikodostojnike. Ali nažalost nije. Nije zato što je projekat raseljavanja Srba došao u fazu u kojoj više niko niti zna šta je to minimum normalnosti i uviđajnosti, niti sme da uradi bilo šta, što nije deo već unapred pripremljenog scenarija“, navodi se.

Povodom jučerašnjeg odgovora misije KFOR na zahtev Srbije za povratak do 1.000 pripadnika srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo, čiji detalji nisu poznati, odbor Narodne stranke navodi da „niko ne sme da ga pročita dok se predsednik (države Aleksandar Vučić) ne vrati iz Hilandara“.

***

BONUS VIDEO – Srpska lista traži jače prisustvo međunarodnih snaga u srpskim sredinama južno od Ibra

Komentari

Svi komentari (0)