Foto: TANJUG / RADE PRELIC

Zbog ranjavanja srpske dece u Gotovuši kod Štrpca, za koje je osumnjičen pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga će, sutra, 8. januara, drugog dana Božića, u Štrpcu biti održan protest, najavio je gradonačelnik te opštine Dalibor Jevtić, prenosi portal KoSSev.

Jevtić, visokopozicionirani funkcioner Srpske liste je noćas najavio da će protest početi ispred Doma kulture, 8. janura u 12:00 časova.

„Jedinstveno i zajedno poslaćemo poruku da nam je dosta terora i mržnje, da samo želimo mir i da budemo svoj na svome“, naveo je on.

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) obojica srpske nacionalnosti ranjeni su na Badnji dan u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu.

Oni su, premda u šoku, van životne opasnosti – sa prostrelnim ranama, Stefan Stojanović je hospitalizovan Kliničko bolničkom centru Gračanica, a Miloš je pušten na kućno lečenje.

Kosovska policija je potom potvrdila da je uhapsila osumnjičenog 33-godišnjeg muškarca A.K, a kosovski ministar odbrane je saopštio da je uhapšen pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga.

PROČITAJTE JOŠ

Policija je inicijalno blokirala saobraćaj na mestu napada, da bi revoltirani građani potom postavili barikade od drveta i guma koje su, nakon višesatnog pregovaranja sa policijom i uklonili.

KoSSev je naveo da je protest u Šrpcu zakazan za isti dan, i u isto vreme, za kada su prethodno oni građani koji se ne slažu s postupcima srpske vlasti i Srpske liste na Severu Kosova, najavili okupljanje u Kosovskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO Gavrilović: Srpska lista da traži stvaranje ZSO, moguće je po kosovskim zakonima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare