Foto:Newsmax Adria

Gradski odbor Narodne stranke za Novi Sad danas je ocenio da je sastanak gradonačelnika Miloša Vučevića sa članovima Kajakaškog kluba "Liman", u kome su mahom deca, predstavljao "gruba manipulacija i zloupotreba dece u političke svrhe".

Ta stranka je u saopštenju navela i da je „ružno i nedostojno“ da gradonačelnik u proces „ubedjivanja i pridobijanja“ javnosti za projekat „Novi Sad na vodi“ poziva organizacije i sportske kolektive, koji su korisnici gradskog budžeta.

U saopštenju je projekat „Novi Sad na vodi“ ocenjen kao „koruptivan“.

„Namera gradonačelnika je sramotna i providna – perfidno uceniti i naterati sve budžetske korisnike da podrže ideju „Novi Sad na vodi“!- Ili će podržati ili će ostati bez sredstava!“, navela je ta stranka.

Navedeno je da je, ako je tim sastankom gradonačelnik ušao u proces upoznavanja javnosti sa sadržajem ideje uredjenja dunavske obale, „logično bilo da prvo pozove predstavnike Društvo arhitekata Novog Sada“.

„Bez želje da umanjim ili omalovažim ono što su gradonačelniku mogli da saopšte najmladji kajakaši, osnovni red je da se prvo otvori stručna rasprava u krugu arhitekata i urbanista“, dodaje se u saopštenju.

Ukazano je i da „gradska vlast sve vreme, već punih godinu dana, od stručne javnosti krije svaku informaciju o ovom projektu „kao zmija noge“.

Navodi se i da je “ javnost ostala uskraćena za informaciju kako su predstavnici kajakaškog kluba reagovali na ideju gradskih vlasti da se duž veslačke staze gradi nova gradska plaža u dužini od 1.400 metara sa ugostiteljskim objektima“.

Dodaje se da je ta ideja “ idealan način da se uništi biljni i životinjski svet, a ogroman broj zaljubljenika u Dunavac i Šodroš trajno otera sa tog dela priobalja“.

Ocenjeno je i da bi „Dunavac i Šodroš tako doživeli sudbinu Štranda gde caruje kakofonija zvukova i takmičenje u decibelima,“ a koja je, kako je navedeno, “ od Štranda kao mesta za uživanje, napravila mesto za izbegavanje“.

Gradonačelnik Novog Sada je u saopštenju pozvan da se „ponaša ozbiljno i odgovorno“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar