Foto: N1

Narodna stranka je saopštila da je danas u gradovima širom Srbije pokrenula akciju prikupljanja potpisa za slobodne i poštene izbore.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je listu „Danas“ da je to prvi korak i akcija u stvaranju pritiska na vlast da prihvati uslove opozicije i izbore učini slobodnim.

„Dijalog o izbornim uslovima uz posredovanje evropskih parlamentaraca počinje 1. marta, ali da se 1. mart ne bi pretvorio u 1. april moramo u javnosti stvoriti atmosferu koja te pregovore može učiniti uspešnim“, rekao je Novaković.

Novaković je ocenio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić učiniti sve da ne da nijedan ustupak opoziciji.

„Ako ga evropski posrednici eventualno prinude na neke ustupke, biće to ustupci koji neće bitno menjati stvari. Iskustvo sa Vučićem je pokazalo da on ne reaguje na argumente nego na pritisak i političku snagu protivnika“, istakao je Novaković.

On je dodao da su „Vučić i njegove pristalice manjina u Srbiji“, ali organizovana, disciplinovana i agresivna manjina.

„Naspram njega stoji većina opozicionih građana koji su za promenu, a čije nezadovoljstvo nije dovoljno artikulisano. Mi želimo da kroz razne aktivnosti pokrenemo političku energiju i da nezadovoljstvo koje tinja u ljudima pretvorimo u javni protest“, rekao je Novaković.

Potpisi su danas skupljani u Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji, Boru, Novom Bečeju, Titelu i Sremskoj Mitrovici, a Novaković je najavio da će sutra biti prikupljani u Somboru, Subotici i Senti, kao i u svim drugim gradovima i opštinama u Vojvodini.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar