Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC, Arhiva, TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Sudeći prema imenima članova SNS koji figuriraju za glavne pregovarače vlasti u nastupajućem dijalogu sa opozicijom, ovi razgovori su unapred osuđeni na propast. Kako saznaje Nova.rs, predstavnici SNS u dijalogu sa opozicijom, a pod pokroviteljstvom evroparlamentaraca, biće sledeća petorka: Aleksandar Martinović, Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić, Sandra Božić i Biljana Pantić Pilja.

Dugo najavljivani dijalog vlasti i opozicije oko promene izbornih uslova, zvanično počinje 1. marta, razgovorom predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića i predsednika Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera. U dijalogu će u ime Evropskog parlamenta učestvovati Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i penzionisani poslanici Knut Flekenštajn i Eduard Kukan.

Foto: Vesna Lalić

Opozicija još veća.

O svemu.

I o tome da li će svaka stranka imati svog pregovarača ili će se napraviti dogovor o dva ili tri predstavnika celokupne bojkot opozicije. Dva dana pred početak razgovora dogovora još nema, tako da će se predstavnici opozicije verovatno saznati u poslednjem trenutku.

U poslednjih mesec dana mnogo se polemisalo i oko toga koga će predsednik Srbije Aleksandar Vučić izabrati za pregovarače vlasti, uz ocenu da će upravo ovaj izbor biti glavni signal šta opozicija može da očekuje. Stav političara, analitičara, istraživača javnog mnjenja, mahom, je bio da samo ako se na pregovorima pojave Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Aleksandar Šapić kao pravi predstavnici vladajuće koalicije dijalog oko izbornih uslova ima nade.

Sudeći prema saznanjima portala Nova.rs ove nade su potopljene.

Biljana Pantić Pilja Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Izbor je pao na poslanike Aleksandra Martinovića, Vladimira Đukanovića, Vladimira Orlića, Sandru Božić i Biljanu Pantić Pilju. O ovome je bilo reči i na nedavno održanom Predsedništvu Srpske napredne stranke.

„Posebno iznenađenje bio je izbor Pilje za pregovarača, ali ona se trenutno nalazi na uzlaznoj putanji u stranci. Omiljena je u stranačkom vrhu, zbog nastupa u skupštinskoj sali i po njihovom mišljenju zapaženog nastupa na RTS i sukoba sa potpredsednicom SSP Marinikom Tepić“, kaže sagovornik poratla Nova.rs.

Da podsetimo, u prošlom dijalogu predstavnici vlasti bili su Goran Vesić, Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare