Narodna: Ispitati da li Gak reketira direktorku vrtića

Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Narodna stranka zatražila je danas od nadležnih da hitno ispitaju navode direktorke privatnog obdaništa "Zamak" Maje Glušac, koja je gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavka Gaka optužila da je pokušao da joj iznudi novac kako bi taj vrtić ponovo dobio dozvolu za rad, pošto je zatvoren po nalogu inspekcije.

Pročitajte još...

„Ukoliko izostane jasna reakcija države i ovaj slučaj završi u fioci, to će biti znak da su gradske institucije ogrezle u korupciji i da rade isključivo u svoju ličnu korist ne mareći za potrebe građana“, rekao je član Odbora za obrazovanje Gradskog odbora Narodne stranke Beograd Boško Šindić.

Šindić je istakao da će Narodna stranka, nakon promene vlasti, insistirati da se ispitaju sve afere i da odgovorni dobiju odgovarajuće kazne, a da u tom procesu neće biti zaštićenih.

„Aktuelni režim nije izgradio nijedan novi vrtić u Beogradu, a sa druge strane se hvali da viškom novca u budžetu i priča bajke o zlatnom dobu. Umesto gradnje novih obdaništa, subvencionišu se privatni vrtići koji često ne ispunjavaju sve zakonom propisane uslove, što dovodi do sumnje na korupciju“, rekao je Šindić.

Šindić je dodao da konkretna optužba direktorke Maje Glušac da je predstavnik gradske vlasti u Beogradu pokušao da joj iznudi novac izaziva dodatno nepoverenje u institucije obrazovnog sistema u gradu i u ljude koji te institucije vode.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar