Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Inspekcija je danas privremeno zatvorila privatni vrtić "Zamak" na Voždovcu, a roditeljima je naređeno da dođu po decu najkasnije do dva, jer vrtiću neće biti isporučen ručak.

PROČITAJTE JOŠ

Roditelji koji su svoju decu jutros odveli u privatni vrtić „Zamak“ na Voždovcu, dobili su sada saopštenje od direktorke da ih je inspekcija sada zvanično zatvorila. Deci neće biti isporučen ručak, što je roditelje dodatno uznemirilo.

„Strašno je što smo sinoć iz medija saznali da je vrtić zatvoren. Niko nas o tome nije zvanično obavestio – ni uprava vrtića, ni vaspitačice nisu imale nikakvu informaciju. Pošto oni nisu dobili zvaničnu odluku, mi roditelji smo svoju decu jutros odveli u vrtić, a nismo ni slutili da će sve sve promeniti u roku od nekoliko sati. Deca će nam danas ostati bez ručka, roditelji koji rade moraju da se snalaze kako u toku radnog vremena da odu po decu. Takođe, ostavljeni smo bez ikakvog roka u kojem bismo se snašli za premeštaj u neki drugi vrtić. Svi smo u šoku, uplašeni smo, ali i besni“, rekla je majka jedne devojčice koja se trenutno nalazi u ovom vrtiću.

Podsetimo, roditelji čija deca idu u ovaj vrtić danima nisu bili obavešteni šta će se dogoditi. Iako su se tokom jučerašnjeg dana sastali sa Slavkom Gakom, gradskim sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu, za informaciju o zatvaranju vrtića saznali su iz medija.

„Razgovor je protekao vrlo dobro. Slavko Gak je obećao da ćemo se sastati ponovo, i detaljnije razgovarati. Sve je delovalo obećavajuće, ni na kraj pameti mi nije bilo da ćemo svi mi zajedno, mislim na roditelje dece koja idu u ovaj vrtić, samo nekoliko sati nakon toga doživeti ovakav šok“, rekla je Jasenka Jakovljević, predstavnik Saveta roditelja dece vrtića „Zamak“.

Privatni vrtić „Zamak“ dospeo je u žižu interesovanja, kada je u javnost pušten snimak zlostavljanja dece i neprofesionalnog ponašanja zaposlenih vaspitača.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare