Dragan Marković Palma, Goran Vesić i Simo Spasić
Foto: Arhiva

Portal Nova.rs prethodne nedelje je sproveo anketu u kojoj smo pitali čitaoce ko bi za njih bio najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda. Pored brojnih ozbiljnih predloga, našli su se i oni koji su na duhovit način istakli da bi za prestonicu bilo najbolje da nastavi da je vodi aktuelni zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, a među “idealnim” kandidatima našli su se i prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma i Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu.

Pročitajte još...

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić od 2014. godine učestvuje u donošenju ključnih odluka u prestonici. Počeo je kao gradski menadžer dok je gradom upravljao Siniša Mali, a zatim je “avanzovao” i postao zamenik gradonačelnika Zorana Radojičića. 

U aktelnom sastavu gradske vlasti, Vesić predstavlja ključnu figuru i osobu koja, iako fromalno na poziciji broj dva, odlučuje gotovo o svemu, izuzev o postavljanju hranilica za vrapce, za šta je nadležan gradonačelnik Radojičić.

Za novu šansu u gradskoj vlasti, Vesića, između ostalog, preporučuju dupla rekonstrukcija Trga republike i obrtanje kocki, višegodišnja agonija stanovnika Dorćola sa prokopanim ulicama, seča stabala po Beogradu, ignorisanje stručnih udruženja tokom najave izgradnje gondole na Kalemegdanu, netransparentne javne nabavke i projekti, poput podizanja spomenika Stefanu Nemanji…

Aktuelni zamenik gradonačelnika ispunjava još jedan preduslov za uspešno obavljanje dužnosti prvog čoveka prestonica – on voli Beograd, što smo mogli da otkrijemo zahvaljujući njegovim literarnim radovima sabranih u delo nazvano “Knjiga o Beogradu”.

Sima i Palma – dva vozača „malo jača“

Drugi na listi kandidata za gradonačelnika Beograda našao se Sima Spasić, manje poznat kao predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu, a više kao čovek sa megafonom na Vučićevim i skupovima opozicije.

Od “posebnih” kvaliteta, Spasića izdvaja krivični dosije i boravak u zatvoru zbog silovanja supruge, što je očito bilo dovoljno da se nađe u uži krug  “za izbor gradonačelnika”.

Na kraju, ali ne i najmanje važan kandidat za gradonačelnika, predložen je prvi čovek Jagodine – Dragan Marković Palma. 

Međutim, verujemo da je ova opcija najmanje verovatna, imajući u vidu da Marković ne želi da se odrekne mesta prebivališta, ali i zbog trenutnih problema s kojima se suočava i zbog kojih postoji objektivni rizik da mu mesto prebivališta bude promenjeno na određeno vreme. 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare