Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić rekao je za N1 da su socijalisti tokom predizborne kampanje bili stidljivi i nisu isticali svoje rezultate, a da su uslovi epidemije koronavirusom doprineli vođenju skrivene kampanje. On je rekao i da nije strašno ako SPS bude u opoziciji, a u tom slučaju će, kako je napomenuo, biti konstruktivna opozicija koja pomaže državi.

Mrkonjić je kazao da je očekivao da SPS osvoji više glasova na izborima jer je ideja socijalizma i socijalne pravde duboko usađena u građanima Srbije, a na rukovodstvu je bilo da artikuliše te simpatizere.

„Uslovi bolesti doprineli su skrivenoj kampanji. A mi smo tu bili stidljivi. Kod Ivice Dačića smo istakli najviše rezultate, a on je postigao fascinante rezultate skidajući 18 zemalja sa listezemalja koje su priznale Kosovo. Ostali resori su ostali u drugom planu. Nismo imali snage da isteknemo naše rezultate i naravno da poštujemo koalicione partnere“, objasnio je Mrkonjić gostujući na N1.

On je dodao da rukovodstvo stranke mora energičnije da zaštiti socijalističke ideje, koje im, navodi kradu i druge stranke.

Upitan hoće li SPS ponovo biti deo vlasti, Mrkonjić napominje da nije strašno bi biti opozicija i da se on toga ne plaši. Kako kaže, uveren je da će nova vlada biti formirana brzo.

„Što se tiče uloge socijalista, mi smo državotvorna stranka i spremni smo da damo najbolje kadrove koje imamo. Ako budemo opozicija bićemo konstruktivna opozicija i uvek ćemo pomagati državi“, istakao je gost N1.

On navodi da je koalicija SNS i SPS pokazala dobar rezultat, a da je svaki ministar dao koliko je mogao, zbog čega takva koalicija, prema Mrkonjićevom mišljenju, može da nastavi da izvršava zadatke koje država stavi pred njih.

„Ova korona je dala dobar signal rukovodstvu države. Kadrovi rešavaju velika i značajna pitanja“, rekao je Mrkonjić, dodajući da u prve redove u svim sektorima treba staviti više stručnih ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare