Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ekološki ustanak i koalicija "Moramo" saopštili su večeras da već dugo upozoravaju na mnoge lažne zelene, koji se "redom raspadaju pod teretom istine" i dodali su da su svesni da ovo nije "kraj podmetačinama Aleksandra Vučića".

„Biće još zelenih magli i podvala, jer je danas moderno biti ‘zelen’, ali nema marketinga kojim se može kupiti autentičnost naše borbe na Staroj planini, Bari Revi, protiv MHE, Rio Tinta, Ling Longa, kao i na svakom mestu u Srbiji koje je ugroženo zagađenjem životne sredine i alavošću investitora“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Kao i do sada, na ove podvale režima ćemo upućivati, ali na njih ne treba gubiti vreme, jer pred nama je veliki posao – moramo sprečiti da Srbija postane zatrovana kolonija stranih i domaćih profitera. Moramo završiti uklanjanjem glavnog trovača u Srbiji, onog iz kancelarije predsedništva.“

Podsetimo, Đura Vlaškalić je u večerašnjem saopštenju demantovao da je Stevan Vlajić predsednik stranke Savez 90/Zelenih Srbije i dodao da to nikada nije ni bio, a pa samim tim, kako je Vlaškalić naveo Vlajić „nema ni prava ni ovlašćenja da daje bilo kakve izjave, niti da donosi bilo kakve odluke“.

„Protiv gospodina Stevana Vlajića će u vrlo kratkom roku biti podnete odgovarajuće prijave nadležnim pravosudnim organima, a zbog lažnog predstavljanja. Ovi navodi mogu vrlo lako da se provere, uvidom u Registar političkih stranaka koji se vodi kod nadležnog ministarstva“, zaključio je Vlaškalić.

Inače, Stevam Vlajić je ranije večeras naveo da je Savez 90/Zeleni Srbije posle odluke o promeni naziva i rebrendiranju doneo i odluku da ne izađe na parlamentarne, gradske i predsedničke izbore, te da podrži opoziciju i opozicione kandidate u celini.

****

BONUS VIDEO: Dobrica Veselinović: Šta moramo za Beograd?

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar