Novica Tončev Foto: N1

Novi ministar bez portfelja za nedovoljno razvijene opštine Novica Tončev otkriva za portal Nova.rs da trenutno radi na doktoratu koji će nositi naziv "Tavanice Tončev".

Dugogodišnji član Socijalističke partije Srbije, koji je u novom sazivu Vlade Srbije izabran za ministra bez portfelja, diplomirao je 1989. godine na Građevinskom fakultetu u Nišu, na odseku visokogradnje.

Vlasnik je građevinskog preduzeća „Tončev Gradnja“ d.o.o. u Surdulici i preduzeća „Ton-Bau“ u Beču. Suvlasnik je Surduličke Radio Televizije i kablovskog sistema.

Sredinom 2014. u medijima se pojavila vest da Tončev zapravo nije odbranio svoju doktorsku disertaciju, iako je u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu Narodne skupštine pisalo da je po obrazovanju „doktor građevine“. U svoju odbranu Tončev je naveo da je mislio na „doktorand“.

Sada u izjavi za Nova.rs kaže da je doneo odluku da završi doktorske studije. 

„Trenutno radim na doktoratu koji će se zvati „Tavanice Tončev“. Doktorat ću braniti na državnom fakultetu, tačnije na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Nišu“, rekao je Tončev i u priložio uverenje da je student treće godine doktorskih studija na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, na studijskom programu „građevinarstvo“.

Na uverenju su istaknuti i ispiti koje je do sad Tončev položio. 

Foto: Nova.rs

   

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare