Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/bs

Miloš Vučević izabran za predsednika Srpske napredne stranke.

Vučević rekao je da je „velika prednost kad nasleđujete stranku posle Vučića“.

„Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprediti i ići dalje. Verujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svesni tih odgovornosti“, rekao je on.

Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima po svim pitanjima koji mogu da vode smirivanju tenzija u društvu.

„Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora… Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS – nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača“, rekao je on.

BONUS VIDEO Vučević: Naša politika se neće menjati

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare