Foto: Print screen N1

Nakon što je Priština po nalogu SAD odložila primenu odluke o preregistraciji vozila i uvođenju deklaracijskih listova, umesto srpskih ličnih karata, bivši diplomata Zoran Milivojević kaže da je sada jasno ko je gazda u Prištini i ističe odlučnost Srba da se brane, te međunarodni kontekst koji je, kaže, drugačiji nego pre šest meseci.

„Vašington je gazda u Prištini i to je sad nedvosmisleno jasno, a mi o tome govorimo mesecima. Vašington je gazda i kod njega su i nož i pogača“, poručio je Milivojević za Tanjug.

On je ukazao na saopštenje NATO u vezi sa tablicama, u kome se, kaže, navodi da KFOR garantuje Rezoluciju 1244, po kojoj su spremni da intervenišu.

„U tom saopštenju, koje je dosta dugačko, samo na kraju ima jedna reč koja je problematična, gde oni između ostalog pozivaju na mir i dijalog, ali i na dobre susedske odnose i to je jedini problem“, rekao je Milivojević.

Po nalogu SAD, vlada privremenih prištinskih institucija odlučila je da za 30 dana odloži primenu odluke o ličnim dokumentima i preregistraciji vozila, ukoliko budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.

Na administrativnom prelazu Jarinje i dalje su blokade koje su Srbi postavili u znak protesta, a u mestu Rudare okupio se veliki broj građana, koji su došli da protestuju protiv odluka Prištine.

Takođe, širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana ovog jutra osvanuli su plakati i bilbordi sa parolama „Ovo je ZSO“.

BONUS VIDEO Vučić: Situacija na Kosovu i Metohiji nikada složenija kao danas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar