„Milenijum tim“ tužio Veselinovića: Traži 100.000 evra

Politika 21. jun. 202116:50 > 17:30
Podeli:
Savamala, godišnjica rušenja
Dobrica Veselinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kompanija "Milenijum tim" podnela je još jednu tužbu i to protiv politikologa i aktiviste Inicijative “Ne davimo Beograd” Dobrice Veselinovića, koga terete za nanošenje štete ugledu i žigu firme i to u iznosu od 100.000 evra. Isti iznos na ime odštete, ova firma inače bliska vlasti, u tužbi je tražila od nezavisnih medija koji su pisali o poslovima koje "Milenijum tim" dobija od države.

„Stigla nam je nova tužba od „Milenijum tima“. Ovoga puta tuže mene za nanošenje štete ugledu i žigu kompanije u iznosu od 100.000 evra. Tim povodom organizujemo konferenciju za medije sutra/utorak 22.6. od 10 časova ispred sedišta kompanije „Milenijum tim“, ulica Žanke Stokić 39″, objavio je Veselinović na Tviteru.

Ovo je druga tužba Milenijum tima protiv Ne davimo Beograd. Prva je podneta u aprilu i to radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

Pomenuta kompanija tužila je i internet portale Info Vranjske i Jug Press, list Danas, televiziju N1 i portal Nova.rs, tražeći uglavnom 100.000 evra po svakoj tužbi.

Portali su tuženi zato što su prenosili izjave nekih opozicionih političara sa konferencija za medije ili njihova saopštenja. Funkcioneri Narodne stranke su optuživali su „Milenijum tim“ za koruptivne poslove, a mediji, koji su uglavnom prenosili agencijske vesti, tuženi su jer, kako se navodi, nisu zvali kompaniju „Milenijum tim“ za komentar.

Podsetimo, kompanija Milenijum tim godinama u nazad dobija unosne poslove od države.

Radila je na spornoj gasifikaciji u Srbiji i od početka je angažovana na projektu Beograd na vodi.

Sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja, kupili su vinograde od Navipa a ušli su i u banjski turizam.

Naime,  Milenijum Rizorts, koja je u vlasništvu Milenijum Tima, kupila je objekte i zemljište u Vranjskoj banji, a tom privatizacijom bavio se i Savet za borbu protiv korupcije.

To Vladino telo je u zvaničnom izveštaju iz decembra 2020. izrazilo mišljenje da je ta privatizacija najverovatnije nezakonita, te da bi okolnosti oko kupovine trebalo da ispita Tužilaštvo za organizovani kriminal. U tom izveštaju pominju se „indicije o organizovanom krivičnom delu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar