Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski predsednik Zoran Milanović još jednom se obratio svom srpskom kolegi Aleksandru Vučiću.

„Ja sam predsednik republike, koji je izabran na isti način kao i Vučić, ali moja ovlašćenja su tačno tolika kolika treba da budu, a on je gospodar države, jedne države koja nije uspešna, koja ne zna šta bi sa sobom, koja ne zna da li bi u EU. Ne bi, jer oni sve rade da ne uđu u EU, a kao pregovaraju. To je naprosto zaluđivanje. Jedna vrsta stoun volinga“, rekao je Zoran Milanović, pa dodao:

„Mi smo član EU, oni nisu. I ako žele da uđu, moramo da razgovaramo. Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo s državama, sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila član EU. Hrvatska ne želi da taj položaj koristi za ucenjivanje, ali imam utisak da na drugoj strani uopšte ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u EU. To je možda zato što bi svi koji sad vladaju Srbijom morali da traže domovinu negde drugde“, kazao je hrvatski predsednik.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a da postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Srbiji već pokušaj da je ponizi.

Vučić je rekao kako je Hrvatska mogla da odbije KFOR, te da je takva odluka donesena da bi se „dodatno ponizila Srbija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare