Zorana Mihajlović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, najavila je da će, na osnovu zaključka koji je Vlada danas usvojila, posle "Srbijagasa" otpočeti proces reformisanja i u “Elektroprivredi Srbije”.

„Prenosom imovine i prelazak zaposlenih koji rade na održavanju distributivnog sistema iz JP EPS u EPS Distribuciju stvaraju se uslovi da dobijemo potpuno nezavisnog operatora distributivnog sistema. Pored usklađivanja EPS Distribucije sa Zakonom o energetici i dobijanja licence od Agencije za energetiku za delatnost koju obavlja, ovaj proces je važan i zbog bolje kontrole troškova i smanjenja gubitaka na distributivnoj mreži”, objasnila je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Usvojeni plan, kako je navedeno, pored prenosa imovine i prelaska zaposlenih iz Tehničkog centra JP EPS u operatora distributivnog sistema (ODS), uključuje i prenos udela u EPS Distribuciji sa JP EPS na Republiku, izdavanje licence, kao i usklađivanje akata EPS Distribucije, a rok za početak rada ODS u potpunosti u skladu sa Zakonom o energetici je 1. maj 2021. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar